Музика – яке коротке слово, і як багато в ньому  закладено: це і пісенний жанр і оперне мистецтво, і рок-музика, яка охопила весь світ, і класика, яка, як показало життя  - невмируща!
         1 жовтня вся світова спільнота відзначала Всесвітній День Музики. Дитяча музична школа теж не стояла осторонь цієї події – викладачі та учні приймали у себе гостей з Проценківської загальноосвітньої школи I-IIIступенів. В концерті звучали різні музичні інструменти : бандуру  демонструвала Софія Конотоп, баян  - Момот Арсен , скрипку – Великодна Олеся і Колісник Артем, фортепіано – Яненко Віка, Черкашин Георгій, Ослам Ліза, Хоменко Анжела , гітару – Ремез Назар.
      Наші гості з цікавістю спостерігали, як юні виконавці, заходячи до зали з усмішкою, миттєво преображалися, починаючи грати; вони ставали зосередженими, набагато серйознішими, та, навіть, дорослішими, а як же  - ставали митцями!
      Під час заходу звучали твори різноманітних жанрів: від обробок українських народних пісень до джазових композицій, від творів з далекого 19 сторіччя до п`єс сучасних композиторів. Наші юні виконавці впевнено почували себе на сцені і їхня гра була оцінена гучними оплесками.
     На мою думку, вдалося перекинути духовний місточок між музикантами  та слухачами. А що потрібно Музиці? – Бути почутою!
      Маю надію, що цей концерт зостанеться чудовим спогадом в дитячих душах, а там –хто знає?  - можливо комусь з них захочеться долучитися до джерела відчуття прекрасного її величності  - Музики!

  Найда Олена Михайлівна,
  викладач по класу фортепіано

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу