ДЕНЬ ВУЛИЧНОЇ МУЗИКИ
17 травня в рамках дня Європи в Україні, вперше наше місто Зіньків долучилось до наймасштабнішого  міжнародного музичного волотерського проекту «День Вуличної Музики», який цьогоріч вшосте проходить в Україні та в тринадцятий раз у країнах Європи.
Ініціатором цього свята в 2007 році виступив легендарний литовський музикант Андрюс Мамонтовас.
Ідея свята надзвичайно проста – щороку в третю суботу травня сотні виконавців найрізноманітніших музичних стилів збираються разом на вулицях свого міста, щоб заграти й заспівати людям  музику: просту і складну, нову і стару, рок і фолк, джаз і акустику. Виступити на святі може кожен бажаючий незалежно від свого рівня підготовки та репертуару. 
Саме тому учні та викладачі Зіньківської  дитячої музичної  школи спільно з працівниками та гуртківцями Районного будинку культури вийшли  на вулицю, щоб подарувати жителям та гостям міста  музику, а разом з нею і частинку своєї душі, свого настрою та наповнити повітря атмосферою злагоди та добра.
     Протягом чотирьох годин зіньківчани  насолоджувались  срібними переливами бандури та гітари , ніжним проникливим звуком скрипки і  фортепіано, дзвінкоголосими баяном та мідними духовими інструментами і звісно лунала пісня.
    До  цього  масштабного мистецького проекту долучились представники регіонального центру професійно-технічної освіти м. Зінькова: майстри по професії кухар, кондитер  - Литвиненко Валентина Антонівна, МиколаєнкоТетяна Олексіївна, Брічікова Алла Миколаївна, майстер виробничого навчання по професії кравець, закрійник  - Михайленко Оксана Дмитрівна, учні  групи № 6 по професії перукар, манікюрник, майстрині арт-лавки  “Золоте веретено» та вихованці художньої студії «Первоцвіт» Зіньківської районної станції юних техніків  з керівником Ландик Майєю Іванівною. Всі присутні на нашому святі мали можливість долучитися до майстер класів, придбати на свій




смак солодощі і представлені вироби.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу