Літо, море, фестиваль   24/07/2019
Троє бандуристів-солістів – учнів Зіньківської дитячої музичної школи  повернулись переможцями з  5-го Міжнародного конкурсу-фестивалю «Звездни мостове» (російською), який   проходив з 30 червня  по 07 липня в місті Кітен, Болгарії на базі дитячого табору «Вместе».

У номінації «інструментальне мистецтво» диплом Гран-прі отримав Берест Єгор,  дипломом III ступеня відзначена Конотоп Софія. У номінації «вокал» Третяк Олександра здобула 1 місце.

Серед країн-учасниць Польщі та Білорусі, Україна була представлена справді талановитими  і надзвичайно працелюбними дітьми з Києва, Львова, Дніпра, Луцька, Запоріжжя, Одещини, Черкащини та Полтавщини.  
 Самому конкурсу, та навіть можливості участі у ньому , передувала копітка організаційна і професійна робота. Завдяки фінансовій підтримці  депутатcького корпусу  міської ради та батьківським коштам здійснилася заповітна дитяча мрія  випробувати себе на таких  рейтингових  закордонних змаганнях. 
Організатори  - Міжнародна корпорація «Зоряні мости», яка проводить конкурсно-фестивальні тури по великих містах України та за кордоном,  маючи за мету підтримку та популяризацію творчості талановитих юних виконавців, обмін творчими досягненнями, ефективну міжнародну взаємодію організацій, які працюють з дітьми та молоддю в галузі мистецтва  у свою чергу подбали  про насичену програму фестивалю, де кожен наступний день був не схожим на попередній. Вони   забезпечили захопливі анімацйно-пізнавальні заходи,   зустрічі  і майстер-класи з зірковими  гостями, створили  неповторну  творчу атмосферу, що панувала протягом восьми днів. Тут,  у Кітені, діти  не лише голосно заявили про свої професійні досягнення, вони спробували себе у різноманітних творчих змаганнях, познайомилися з традиціями різних народів. Цьогорічними конкурсантами був встановлений  Рекорд України внесений до реєстру, як найбільше танцюючих дітей в одному басейні.   
Гостинний  край з теплим і чистим чорноморським узбережжям,  неповторні краєвиди і колорит Болгарії сприяли прекрасному  відпочинку та  оздоровленню , а ще змозі  отримати незабутні яскраві враження від подорожі та нових відкриттів. 




Такий особливий  заряд  позитиву, відчуття творчої конкуренції і  , звісно,  дружнього плеча, налаштовує  на ще більш плідну працю та  дає поштовх  на   подальші звершення. 

Щиро вітаю переможців, їхніх викладачів і батьків та бажаю, щоб кожна обдарована дитина мала змогу відкрити світові свій талант.

Світлана Должко,
директор Зіньківської дитячої музичної школи

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу