Конкурс-фестиваль «Акорди Хортиці» - один з найвідоміших в Україні Міжнародних музичних проектів для молоді. За 18 років існування цього конкурсу-фестивалю його гостями стали понад 7000 юних  музикантів з Австрії, Білорусі, Великої Британії, Вірменії, Грузії, Кореї, Китаю, Росії, Сербії, Чехії, США, Японії, Литви та всіх куточків України.

Цього року близько 900 юних талановитих музикантів з 19 областей України, а також  Білорусі, Литви, Сербії, США зібралися в Запоріжжі, щоб прийняти участь у 19-му  міжнародний конкурсі-фестивалі дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці», який   проходив за підтримки Департаменту культури і туризму Запорізької міської ради, Запорізького обласного благодійного фонду «Акорд» та Запорізької обласної філармонії. 27 високопрофесійних членів журі з 4 країн оцінювали конкурсні  виступи.

Можливість змагатися у такому рейтинговому конкурсі вибороли юні музиканти  Зіньківської дитячої  музичної школи, пройшовши у січні I відбірковий тур . А з 25 по 28 березня фортепіанний ансамбль,   ансамблі баяністів і  духових інструментів  (керівники Коніченко Л.Л., Храпач С.О. та Пилипенко О.О.) демонстрували свої конкурсні програми на головній сцені конкурсу у номінації «інструментальні ансамблі».  Гідно представивши навчальний заклад, вони були відзначені двома дипломами III ступеня,  наймолодші ж конкурсанти піаністи - отримали диплом Учасника.

Крім професійних випробувань діти разом з викладачами школи  мали можливість відвідати Запорізький  музей історії зброї, Національний заповідник «Хортиця», милуватися краєвидами міста, долучилися до урочистого відкриття Конкурсу  і  концертом симфонічної музики з солістами світового рівня у залі філармонії   та , звісно, отримали масу яскравих незабутніх вражень від подорожі.

Кошти на поїздку були передбачені районною Програмою підтримки та розвитку культури і туризму на 2018-2019 роки. Долучилися до фінансового забезпечення міроприємства  батьки конкурсантів та  голова фермерського господарства Оболонь-Агро Михайленко Василь  Олексійович .

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу